Machinepark

Imminkhuizen Metaaltechniek beschikt over een modern machinepark met machines die veelal computer gestuurd hun werk tot in het kleinste detail uitvoeren.

Hieronder volgt een overzicht van alle machines. Neem contact met ons op voor verdere specificaties van onze machines.

5-assige bewerkingscentrum MIKRON MILL P500U

Deze 5 assige bewerkingscentrum heeft een werkbereik van  X500 – Y600- Z450 (mm). Met een maximale spilsnelheid van 20000 rpm, is deze machine uitermate geschikt voor het meest nauwkeurige werk. Daarnaast heeft deze machine een automatisch gereedschapwissel magazijn, geschikt voor 170 gereedschappen. De machine beschikt over een Cellro automatisering met een handelingsgewicht van 70kg.

Bewerkingscentrum Quaser MV154PL

Deze 3 assige bewerkingscentrum heeft een werkbereik van  900 x 500 x 560 (mm). Met een maximale spilsnelheid van 12000 rpm, is deze machine uitermate geschikt voor enkelstuks – en seriematige producten. Daarnaast heeft deze machine een automatisch gereedschapwissel magazijn, waardoor deze machine ook in staat is onbemand te produceren.

Bewerkingscentrum Quaser MV184P

Deze 3 assige bewerkingscentrum heeft een werkbereik van  1020 x 600 x 610 (mm). Met een maximale spilsnelheid van 12000 rpm, is deze machine uitermate geschikt voor enkelstuks – en seriematige producten. Daarnaast heeft deze machine een automatisch gereedschapwissel magazijn, waardoor deze machine ook in staat is onbemand te produceren. Voorzien van een 3D taster en een laser gereedschaplengte meetsysteem, is deze machine ook geschikt voor het bewerken van matrijzen.

Bewerkingscentrum Quaser MV204CV

Deze 3 assige bewerkingscentrum heeft een werkbereik van  1200 x 700 x 610 (mm). Met een maximale spilsnelheid van 12000 rpm, is deze machine uitermate geschikt voor enkelstuks – en seriematige producten. Daarnaast heeft deze machine een automatisch gereedschapwissel magazijn, waardoor deze machine ook in staat is onbemand te produceren.

Draaibank Hyundai Kia SKT21LM

Deze volautomatische machine is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen niet mee nodig zijn. De machine beschikt over een automatische staf invoer (max. Ø60mm). Hierdoor leent deze machine zicht uitstekend voor seriematige producten.

Draaibank Hyundai Wia L300MA

Deze draaibank is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen niet mee nodig zijn. De staf wordt handmatig ingevoerd en wordt daarom vooral gebruikt voor beperkte aantallen. Maximale draaidiameter van deze draaibank is Ø250mm, en afstand tussen de klauwplaat en het center is 750mm.

Draaibank Mazak Quick Turn Smart 200

Deze draaibank is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen niet mee nodig zijn. De draaibank van Mazak is voorzien van een automatische stafaanvoer met een maximale doorlaat van Ø60mm, en is voorzien van een robot. Deze machine wordt veelal gebruikt voor de complexere projecten.

Draaibank Mazak Quick Turn Smart 200

Deze draaibank is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen niet mee nodig zijn. De draaibank van Mazak is voorzien van een automatische stafaanvoer met een maximale doorlaat van Ø60mm. Deze machine wordt veelal gebruikt voor de complexere projecten.

Pers

Deze pers word hoofdzakelijk gebruikt voor het brootsen van spiebanen.

Slijpmachine

Slijpmachine waarmee onderdelen voor matrijzen zeer nauwkeurig op lengte geslepen kunnen worden.

Zaagmachine

Om de ruwe materialen, die in lange lengtes worden geleverd, 0p de juiste manier bij de bewerkingsmachines te bevoorraden, worden deze vooraf op maat gezaagd met de semi-automaat zaagmachine. Maximaal te zagen diameter is rond 330mm.