Vakmannen die weten van aanpakken

Imminkhuizen Metaaltechniek uit Barneveld (IMTB) werd op 1 maart 2008 opgericht door Rijk Imminkhuizen. In de jaren die volgden groeide het bedrijf uit tot gespecialiseerd metaal technisch bedrijf dat gebruik maakt van de modernste technologieën.

Historie

Met de wens om complexe en mindere complexe producten van metaal op een efficiënte wijze te produceren startte Rijk Imminkhuizen in 2008 het bedrijf Imminkhuizen Metaaltechniek aan de Zuylen van Nieveltlaan in Barneveld. Door constante ontwikkeling breidde het bedrijf in de jaren die volgden sterk uit. In 2010 volgde daarom een verhuizing naar de Bellstraat en in 2014 naar een ruime productiehal aan de Marchandweg op industrieterrein de Harselaar te Barneveld.

Opdrachtgevers

Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk machinebouwers die machines vervaardigen voor uiteenlopende doeleinden. We produceren onderdelen voor zowel de fijnere- als de grovere machinebouw. Daarnaast vormt het maken van matrijzen – veelal gebruikt voor het spuitgieten van technische producten – een steeds belangrijker onderdeel van ons bedrijf.

Ontwerp en materiaalkeuze

Na ontvangst van de 2D en 3D tekeningen wordt er in overleg met de opdrachtgever een keuze gemaakt voor het te gebruiken materiaal. Naast RVS verwerken we aluminium, (gereedschaps)staal en kunststof. Ook de nabehandeling van het materiaal kan door ons worden verzorgd. Hierbij valt te denken aan zwartpassivering, anodiseren, verzinken, vernikkelen, verchromen en vertinnen etc.

Efficiëntie in het proces

Efficiëntie vormt een constante focus in de ontwikkelingen in ons bedrijf. Door het gebruik van moderne, door CNC gestuurde machines, geavanceerde 3D CAM software hebben we in de afgelopen jaren een behoorlijke efficiëntieslag kunnen realiseren. Hierdoor kunnen we snel èn flexibel inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers.