Machinepark bij Imminkhuizen Metaaltechniek Barneveld

Imminkhuizen Metaaltechniek uit Barneveld beschikt over een modern machinepark. Veel van onze machines voor metaalbewerking zijn computergestuurd. Tot in het kleinste detail bewerken deze machines het metaal. Van onderdelen voor de machinebouw tot en met matrijzen in allerlei soorten en maten. Met militaire precisie!

Hieronder krijgt u een inkijk in ons machinepark. Wilt u meer specificaties of een rondleiding door onze productiehal in Barneveld? Neem gerust contact op. Imminkhuizen Metaaltechniek helpt u graag!

Bewerkingscentrum DMG MORI CMX 1100 V

Dit 3-assige bewerkingscentrum heeft een werkbereik van X1100 – Y560 – Z510 (mm).
Deze machine heeft een maximale spilsnelheid van 15000 rpm. Machine beschikt over automatisch gereedschapwisselmagazijn van 60 gereedschappen, waardoor deze machine ook in staat is onbemand te produceren. Daarnaast beschikt deze machine over een 3D-taster en een gereedschap meetsysteem.

5-assige bewerkingscentrum MIKRON MILL P500U

Dit 5-assige bewerkingscentrum heeft een werkbereik van X500 – Y600- Z450 (mm). Met een maximale spilsnelheid van 20000 rpm is deze machine uitermate geschikt voor het meest nauwkeurige werk. Daarnaast heeft deze machine een automatisch gereedschapwisselmagazijn, geschikt voor 170 gereedschappen. De machine beschikt over een Cellro automatisering met een handelingsgewicht van 70kg.

Bewerkingscentrum Quaser MV154PL

Het werkbereik van dit 3-assige bewerkingscentrum bedraagt 900 x 500 x 560 (mm). Met een maximale spilsnelheid van 12000 rpm is deze machine uitermate geschikt voor enkelstuks – en seriematige producten. Daarnaast heeft deze machine een automatisch gereedschapwisselmagazijn, waardoor deze machine ook in staat is onbemand te produceren.

Bewerkingscentrum Quaser MV184P

Met 1020 x 600 x 610 (mm) heeft dit 3-assige bewerkingscentrum een groot werkbereik. Met een maximale spilsnelheid van 12000 rpm is ook deze machine uitermate geschikt voor enkelstuks – en seriematige producten. Dankzij een automatisch gereedschapwisselmagazijn kan de Quaser MV184P ook onbemand zijn werk doen. Voorzien van een 3D-taster en een laser-gereedschapslengte-meetsysteem is deze machine ook geschikt voor het bewerken van matrijzen.

Bewerkingscentrum Quaser MV204CV

Deze 3-assige bewerkingscentrum meet een werkbereik van  1200 x 700 x 610 (mm). Met een maximale spilsnelheid van 12000 rpm is deze machine van Imminkhuizen Metaaltechniek uitermate geschikt voor enkelstuks – en seriematige producten. Onbemand produceren is geen moeite, omdat deze machine beschikt over een automatisch gereedschapswisselmagazijn.

Draaibank Hyundai Kia SKT21LM

Deze volautomatische machine is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen niet mee nodig zijn. De machine beschikt over een automatische stafinvoer (max. Ø60mm). Hierdoor leent deze machine zicht uitstekend voor seriematige producten.

Draaibank Hyundai Wia L300MA

Deze draaibank is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen niet meer nodig zijn. De staf wordt handmatig ingevoerd en wordt daarom vooral gebruikt voor beperkte aantallen. Maximale draaidiameter van deze draaibank is Ø250mm en afstand tussen de klauwplaat en het center is 750mm.

Draaibank Mazak Quick Turn Smart 200

Deze draaibank is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen overbodig zijn. De draaibank van Mazak is voorzien van een automatische stafaanvoer met een maximale doorlaat van Ø60mm. Ook is de bank voorzien van een robot. Deze machine wordt veelal gebruikt voor complexere projecten.

Draaibank Mazak Quick Turn Smart 200

Deze draaibank is voorzien van aangedreven gereedschap waarmee eventuele tweede bewerkingen niet meer nodig zijn. De draaibank van Mazak is voorzien van een automatische stafaanvoer met een maximale doorlaat van Ø60mm. Imminkhuizen Metaaltechniek gebruikt deze machine veelal voor complexere projecten.

Pers

Deze pers gebruikt Imminkhuizen Metaaltechniek hoofdzakelijk voor het brootsen van spiebanen.

Slijpmachine

Imminkhuizen Metaaltechniek beschikt over een slijpmachine waarmee onderdelen voor matrijzen zeer nauwkeurig op lengte geslepen kunnen worden.

Zaagmachine

Om de ruwe materialen, die in lange lengtes worden geleverd, op de juiste manier bij de bewerkingsmachines te bevoorraden, zagen we deze vooraf op maat met de semi-automaat zaagmachine. Maximaal te zagen diameter is rond 330mm.

Draaibank Mazak QT-Compact 200MYL

Deze draaibank is voorzien van een Y-as met aangedreven gereedschap. Draaibank is voorzien van stafaanvoer met een maximale doorlaat van Ø60. Deze draaibank heeft een lengte van 1000mm tussen spantanginrichting en het center.