Over Imminkhuizen Metaaltechniek Barneveld

Metaalbewerkers die weten van aanpakken

Imminkhuizen Metaaltechniek uit Barneveld (IMTB) werd op 1 maart 2008 opgericht door Rijk Imminkhuizen. Het bedrijf groeide uit tot een specialist in metaalbewerking. In onze werkplaats in Barneveld gebruiken we de modernste technologieën om de uitdagingen van onze klanten om te zetten in duurzame oplossingen.

Historie Imminkhuizen Metaaltechniek

Rijk Imminkhuizen startte zijn bedrijf met één wens: efficiënt produceren van metalen producten. Ongeacht of het om complexe en mindere complexe producten van metaal gaat. De metaalbewerker startte in Barneveld aan de Van Zuylen van Nieveltlaan. De gestage groei zorgde voor een verhuizing naar de Bellstraat, daarna naar een nog ruimer onderkomen aan de Marchandweg en sinds 2018 aan de Koningsbergenweg 18, allemaal in Barneveld.

Opdrachtgevers Imminkhuizen Metaaltechniek Barneveld

Wie zijn de klanten van Imminkhuizen Metaaltechniek? Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk machinebouwers die machines vervaardigen voor verschillende doeleinden. Imminkhuizen Metaaltechniek produceert onderdelen voor zowel de fijnere- als de grovere machinebouw. Daarnaast vormt het maken van matrijzen – veelal gebruikt voor het spuitgieten van technische producten – een steeds belangrijker onderdeel van ons bedrijf.

Ontwerp en materiaalkeuze

Na ontvangst van de 2D- en 3D-tekeningen overleggen we samen met u over het te gebruiken materiaal. Bij Imminkhuizen Metaaltechniek Barneveld verwerken we naast RVS ook aluminium, (gereedschaps)staal en kunststof. Ook voor de nabehandeling van het metaal bent u bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwartpassivering, anodiseren, verzinken, vernikkelen, verchromen en vertinnen.

Efficiëntie in het proces

Efficiëntie vormt een constante focus voor Imminkhuizen Metaaltechniek Barneveld. Door het gebruik van moderne (door CNC gestuurde) machines en geavanceerde 3D CAM software realiseerden we in de afgelopen jaren een forse efficiëntieslag. Hierdoor kunnen we snel én flexibel inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers.